Weerstand Natuursteen

Wij bewerken natuursteen en houwen van jouw idee een levensecht project. De kunst van het bewerken van natuursteen zijn we al machtig sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Onze kracht is de samensmelting tussen familie en bedrijf. De fijne kneepjes en geheimen van ons lievelingsambacht delen we onderling zodat we samen tot een magnifieke realisatie komen. In simpele bewoording: Wij zijn steenhouwers in hart en nieren.

Over jou

We kunnen hier veel over ons vertellen, maar het gaat ons vooral om jou en jouw ideeën. Elk project van natuursteen is maatwerk, een persoonlijk proces. Bij ons hebben je alle keuzevrijheid in materiaal, ontwerp en afwerking. Kom je voor een werkblad, afbouwmaterialen, een complete badkamer of wil je oude marmeren tegels hergebruiken in een nieuw project? Het zit allemaal in ons kennis-en-kunde pakket.

We geven je graag advies en denken met je mee. Als het gewenst is maken we een 3d-tekening van de realisatie. Zo weet je zeker dat jouw plannen aansluiten op je uiteindelijke doel.

Wij staan altijd open voor ideeën, hoe wild ook, wij kunnen ze vormgeven en er het juiste materiaal bij adviseren. Leg je idee aan ons voor in de vorm van een Pinterest bord, schets of in woorden.
Wij gaan er mee aan de slag.

De geschiedenis van Weerstand Natuursteen

Als trots familiebedrijf willen we toch nog wat kwijt over de historie van Weerstand Natuursteen.

Binnen het bouwbedrijf van zijn broers was Geert Weerstand alle dagen druk als metselaar en tegelzetter. Het ambachtelijk werk was hem geleerd door ervaren rotten in het vak. In de bouw kwam Geert vaak elementen tegen die gemaakt waren van natuursteen. Midden jaren ’90 dacht Geert op een goed moment; Hé er is op Urk en in de polder geen natuursteenbedrijf!

Zo was het idee geboren en niet veel later werd begonnen met de bouw van het pand waarin de steenhouwerij en showroom gevestigd zijn. Geert begon het bedrijf voor zijn zoons Simon (destijds 17 jaar oud) en zijn jongere broertje Klaas-Jelle. Waar Simon Weerstand direct het natuursteen vak ging ontdekken is Klaas-Jelle een hele andere kant opgegaan. Hij heeft een succesvolle carrière bij de Koninklijke Marine en is daar momenteel duikinstructeur.

Omdat Geert in de regio bekend was als tegelzetter, werden er in de beginjaren vooral heel veel natuursteen vloeren verkocht en gelegd. Geleidelijk nam ook de vraag naar natuursteenwerk, zoals dorpels, vensterbanken en keukenbladen toe. Ook nam voor Weerstand Natuursteen vanuit de regio de vraag naar grafmonumenten toe. Dit dankbare werk werd toegevoegd aan de diensten en is vandaag de dag een belangrijke pijler van het bedrijf.

Vandaag de dag bestaat ons team uit negen collega's en één gezellige kantoorhond. Van ons team zijn er zes directe familie van oprichter Geert.

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en acties in jouw mailbox.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram
Contact

0527-683725
info@weerstandnatuursteen.nl

Vlieter 1 8321 WJ Urk

Openingstijden showroom:

Maandag tot vrijdag
09:00 - 13:00 & 14:00 - 17:30

Zaterdag
09:00 - 12:00 alleen op afspraak

@ 2024 Weerstand Natuursteen. Alle rechten voorbehouden